2014. augusztus 6., szerda

Törődj a külsőddel !!

Még ha most egyedüllétedben azt is gondolod , hogy semmi értelme semminek, mert Ő már nincs veled, hidd el, hogy nem így van.

Egyrészt, mivel - én hiszek ebben - Ő lát téged most is, éppen csak egy másik dimenzióból figyel, mi történik veled...   Másrészt pedig, a saját magad felépülése és önbecsülése szempontjából sem mindegy, mennyire törődsz magaddal. 

Ha gyászolsz,  lelkileg totálisan a padlón vagy és teljesen megsemmisültnek érzed magad, annak semmi értelme és csak még tovább ront a helyzeten, ha még a tükörbe nézve is  a" kívül is, belül is egy roncs vagyok"  lelki képet erősítgeted magadban.

Fontos, hogy amikor belenézel a tükörbe, ne egy reménytelenül elkeseredett, kócos, sápadt, kétségbeesett, riasztó külső tekintsen vissza rád, mivel ez még jobban lefelé húz téged az amúgy is meredek lejtőn.

Reggel, ha felkelsz - bármennyire is nehéz - zuhanyozz le langyos vízzel, moss hajat, fésülködj meg rendesen és legyél jól ápolt. Öltözz fel rendesen, akkor is, ha nem kell menned sehová. Tegyél illatot magadra.
Hidd el, ez nem bűn és nem elítélendő ! Akkor is tedd meg, ha nehéz, sőt, akkor még inkább.

Hogy mi ennek a jelentősége ?   Hát az, hogy a tükröd így Téged mutat, téged, aki - még ha most épp az élet árnyas oldalára kerültél - elég egyedül is elszánt és erős ahhoz, hogy egyáltalán AKARJON jobban lenni, akarjon felülemelkedni, és akarjon tovább élni !! 
Most ez is nagy szó.

Ha  gyászod még nagyon friss, ezt valószínűleg elképzelhetetlennek tartod. Ha eltelt már némi idő a tragédia óta, akkor jó esetben tudod, miről beszélek.

Kell, hogy meglásd azt az egyetlen szál virágot a kopár, repedezett föld egy kis zugában elrejtve.
Ami reményt ad és bátorságot, hogy igenis van miért tovább küzdeni. 
Saját lényedért, saját magadért..


Egy rendhagyó, lélekmelengető segítő könyv, mely Neked íródott, ha te is gyászolod  szerettedet és egyedül maradtál:

Vagy megrendelheted 
E-könyv formájában  
PDF formátumban
1 200,-Ft -ért, itt: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése