2013. április 15., hétfő

Hogyan gondolkodj valóban pozitívan?



Ezt a pozitív gondolkodás dolgot már annyira és olyan sokan agyonmagyarázták, ilyen-olyan teóriákat felállítva és tanácsolva, hogy ebben kiigazodni elég nehéz feladat.

Saját tapasztalatomat osztom inkább meg, ami lehet, hogy nem feltétlenül egyezik meg a különböző könyvekben leírtakkal, viszont cserébe működik, legalábbis nálam.

Bevallom, nálam nem nagyon vált be, hogy mindig maradjunk pozitívak, mosolyogjunk, erőlködjünk, akkor is, ha legbelül iszonyúan félünk, egyedül vagyunk és aggódunk valami miatt.

Ha ezt te meg tudod tenni, akkor szerencsés vagy, de szerintem a legtöbben , ahogy én is, igenis, a probléma  fellépésével egyidőben nagyon is negatívan állunk a dologhoz, ez természetes emberi tulajdonság, és eddig ezzel nincs is semmi baj.

A jelentkező problémával kapcsolatos negatív érzelmeket meg és át kell élni teljesen,
de CSAK EGYSZER.
Akkor kell mindent beleadni.  Sírj és káromkodj, csapkodj és hisztizz, ahogy csak bírsz, a lényeg, hogy kiadd magadból, átéld, és ne mondd magadnak erőszakolt jókedvvel: " Minden rendben van és megoldódik"
Ugyanis nem az a lényeg, hogy mit mondasz, hanem az, hogy mit érzel. Hajtogathatod akár egész nap, hogy " jól vagyok, boldog vagyok" . Ha közben nem ÉRZED ezt, ha nem érzel lelki békét, akkor akár azt is ismételgetheted egész nap, hogy káposztáskocka.  Sőt, ha ez jobb érzést ad neked, akkor inkább ezt mondogasd...

Tehát miután átélted a negatív érzéseidet , ereszd szélnek, és kezdj el a lehetséges MEGOLDÁSON gondolkodni.
Ekkor kell erősnek lenned és UTÁNA MÁR NEM GONDOLNI  A PROBLÉMÁRA.  Mivel ezt úgysem tudod megtenni, "engedélyezve" van 5 másodperc a szorongásra és félelemre, de aztán ÁT KELL KAPCSOLNOD EGY MAGASABB FREKVENCIÁRA , AMI  MAJD  A MEGOLDÁST HOZZA.

"Egy probléma soha nem oldható meg azon a szinten, ahol a  
  probléma létrejött " - mondta Albert  Einstein.  

Tehát miután eszedbe jut veszteséged, bánatod, áldozz rá 5 mp-et, és aztán mondd magadnak:
Ennyi elég.
És gondolj valami másra. Nem kell feltétlenül pozitív megerősítéseket mondogatnod, elég, ha leállsz a negatívval. Ennek sok módja van, pl egyik legkiválóbb szerintem az, ha elkezdesz arra koncentrálni, amit csinálsz. Ha mosol, akkor arra, ha irodában levelet írsz, akkor arra, ha főzöl, akkor pedig arra.
Mivel az agyad egyszerre nem tud két dologra gondolni, lehetetlenség a problémádon rágódni, amikor éppen  valami teljesen másra koncentrálsz.
EZ A TITOK -  legalábbis az enyém, és meglepően működik. A lelki béke fő forrása.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése