2014. augusztus 28., csütörtök

"Örökölt" rokonok, barátok...hogyan tovább velük?

Ha elveszítetted párodat, előfordulhat, hogy a veszteséged- sajnos - több menetes lesz... 
Tapasztalatból mondom, hogy ilyen esetben az eddig közös barátok, ismerősök, párod rokonai vagy lassan, vagy elképesztő gyorsasággal .felszívódnak és kihátrálnak életedből.

Ez nem feltétlenül azért van, mert veled van valami konkrét problémájuk, még akkor sem, ha sokszor hajlamos vagy ezt magadra venni. Sok oka lehet annak, ha párodnak akár szülei, rokonai vagy a közös barátok immár nem akarnak többé barátaid lenni.

A legfőbb ok : túl fájdalmas nekik. Nagyon sok ember - köztük ők is - nem tud mit kezdeni ezekkel a tragikus érzelmekkel, és valójában nem is tudja, mi lenne most a leghelyesebb viselkedés. 



Korai az ítélkezés, ha azt gondolod, érzéketlenségből nem törődnek veled...
Valójában iszonyúan meg vannak ijedve, félnek, bizonytalanok és félszegek lesznek. Az embereknek a nagy többsége még mindig nem tudja, hogyan viszonyuljon egészségesen a gyászhoz, a gyász érzéséhez.
Ezt nem lehet elítélni, akkor sem, ha fáj neked az, hogy - a te szemszögedből nézve-  nem törődnek veled, netán még vádaskodnak is, sőt lelkiismeret furdalást próbálnak benned kelteni.
Valójában ez is egy tehetetlen vagdalkozás, egy vaktában lövöldözés, melyet a bánat és az gyász szült.



Neked most annak az embernek kell lenned, aki fölülemelkedik ezen.
Meg kell értened, mindenkinek a maga élete a tét, és ezzel mindenki úgy játszadozik, ahogy akar.
Neked viszont a tiéddel kell "játszani", és ez a te felelősséged.

Az egyetlen, helyes és bölcs viselkedésmód az, ha nagylelkű vagy és MEGBOCSÁTASZ.
Igen.
Légy nagyvonalúan belátó és fogadd el, hogy ők most ebben a helyzetben így viszonyultak hozzád.
A rejtett okokat nem láthatod, sőt, valószínű, hogy ők sincsenek tudatában, az is lehet, hogy szégyellik magukat emiatt, mégsem bírnak másként viselkedni, mivel lelkileg még gyengék.
De te erős vagy, mutasd meg ezt az erőt elsősorban magadnak!

Azért, hogy tovább tudj lépni, azért, hogy felemeld a fejed és tudd, Istentől minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy gyászodat harmonikus módon, szeretetteljes gondolataiddal oszlasd fel - szép lassan - életedből.



Erről, és még sok más dologról olvashatsz személyes tapasztalatból íródott segítő könyvemben, mely neked is szól, ha elveszítetted párodat: 


Vagy megrendelheted 
E-könyv formájában  
PDF formátumban
1 200,-Ft -ért, itt: 

egyedullet@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése