2013. március 29., péntek

A halál megnyugtató képei



Még elrettentésképpen és igen piciben sem szeretném most illusztrálni azt, hogy társadalmunk milyen félelmet keltő képekkel jelképezi a halált. Megnézheted a neten, a google képek között.

Mindenesetre fő kelléke a kasza, és a fekete lepel. Nem éppen felemelő.
Mondhatod most, hogy hisz a halál sem az.
Igaz, de állítom, hogy a halál jelentése csak nézőpont kérdése. 
A társadalom, a világ  egy örökkévalóság óta sulykolja belénk a halál ijesztő és borzalmas  voltát, és hogy attól rettegni, félni kell. Ezért ezt is tesszük, és bele sem gondolunk abba, hogy ez másként is lehetne, ehhez másképp is lehetne viszonyulni.

A halált én egy utazásnak fogom fel, mégpedig egy csodálatos utazásnak. Természetesen nagyon fáj szerettünk elvesztése, és gyászoljuk, de ez nem szabad, hogy eltávolítson bennünket attól, amiért idejöttünk erre a földre! A tanulástól, fejlődéstől és a boldogság megtalálásától.
A halál nem olyan dolog, ami meggátolja a saját életed tovább folytatását, és ami miatt az örökkévalóságig szenvedned kell.
A gyásznak megvan a maga ideje. Készülő könyvemben , és itt a blogon is igyekszem nagyon sokfajta tanácsot adni a továbblépéshez és a feldolgozáshoz .

Most inkább nézzünk meg pár képet, és próbáld meg ezeket a képeket kapcsolni a "megszokott" halál kép helyett!
Ilyen is lehet a halál



Ilyennek is képzelheted!
A halál ez a gyönyörű táj is lehet
Vagy ilyen, mint egy Mennyei virágmező


A lényeg, hogy ne társíts hozzá félelmetes képet, inkább helyettesítsd hasonlókkal !  
Ha kitartó vagy, meglátod, előbb-utóbb megnyugvás költözik a lelkedbe, mert tudod, hogy ahol Ő van, ott már csak a Boldogság létezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése