2014. június 8., vasárnap

Jó tulajdonságainak listája


Egész biztos, hogy most, miután Ő már eltávozott fizikai valóságodból és egyedül már csak az emlékeinek hullámain siklasz tovább, kizárólag és csakis a jó tulajdonságai jutnak eszedbe.

Gyászod közepette eszedbe jut, hogy mennyire jó is volt vele lenni, vele élni a hétköznapokat és bárcsak újra átélhetnéd ezt a boldogságot ! .. Igen.  Valójában viszont -  ha őszinte vagy magadhoz, bevallhatod -  életében talán kevésbé koncentráltál ezekre az idővel óriássá fejlődött pozitív tulajdonságaira, és ugye nagyon sokszor csak a kevésbé előnyös dolgait vetted észre, igaz?

Talán életében nem mondtad eleget, hogy mennyire értékelted a családszeretetét, a gondosságát, a jószívűségét, a lazaságát vagy éppen a remek humorát. Miután mindez sajnos már nem lehet a tiéd, még jobban felértékelődött benned ez a sok - nem mindig kellőképpen méltányolt - jó tulajdonság.

A lényeg, hogy most,hogy egyedül vagy, megteheted, hogy kicsit visszahozod őt ide, képszerűen megjelenítve lelki szemeid előtt azokat az erényeit, melyek igazán őt jellemezték, és amik mindig is boldoggá tettek téged !
Akkor is, ha nem mondtad, és akkor is, ha mindez csak a tudatalattidban zajlott...

 Ha most elkezded összeírni ezeket, annak sok haszna van.Egyrészt magad is szembesülsz azzal, hogy milyen sok kedvező jellemvonással bírt, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan volt számos olyan is, ami idegesített . Ezeket hagyd most figyelmen kívül, csakis a JÓRA KONCENTRÁLJ!

Érezni fogod, hogy ahogy egyre inkább megelevenednek előtted az elmúlt pillanatok és átadod magad a jóra való emlékezésnek, máris tovatűnt a depressziód, a búskomorságod, mert átléptél egy magasabb rezgésszámú dimenzióba.
Ahogy elkezded összeírni eltávozott párod szeretetreméltó tulajdonságait és elmerengsz rajta, önkéntelenül mosolyogni fogsz, és máris leheletvékony, fényes páraként von be egy magasztosabb, felemelőbb érzés.
Hozd vissza őt és mutasd meg neki gondolatban a listádat! Hidd el, neked is nagyon jó érzés lesz az, hogy ezáltal "kényszerítve" vagy, hogy a jóra gondolj, azt emeld ki, ne pedig a rossz gondolatoknak add meg a teret és önmagadat. Ennek a további életedben, mindennapjaid folyamán is nagy hasznát veheted, mivel bárkivel is vagy, hidd el, rengeteg pozitív jellemvonást fedezhetsz fel az emberekben, ha kinyitod a szemedet és a lelkedet!
Igen, természetesen vannak kellemetlen megnyilvánulások is, és sok esetben te is hajlamos vagy arra, hogy ezektől a haragos hullámoktól egyszerűen nem veszed észre hullámok mögött rejtőző szelíd, simogató tengert.

Tedd nagyon szép szokásoddá, hogy ezentúl ha bárki is zavar téged vagy haragszol rá, nézz bele kicsit a másik ember lelkébe és olvasd ki belőle azt, amit csak nyitott szívvel és rugalmas elmével láthatsz meg.
Vezess mindenkiről egy ilyen jó tulajdonság listát és olvasgasd, ahányszor csak úgy érzed, szükség van rá.
Amellett hogy enyhíti a lelkedben parázsló fájdalmat , egy új realitással tekintesz majd a körülötted élő emberekre, s ez téged is csodálatra méltó büszkeséggel fog eltölteni.

Egy rendhagyó, lélekmelengető segítő könyv, melyet személyes tapasztalataimat felhasználva  Neked írtam, ha te is gyászolod  szerettedet, és ha úgy érzed, kell a segítség a talpraálláshoz:


      Megrendelheted   E-könyv formájában  

1 200,-Ft-ért ,itt: 



     







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése