2014. május 28., szerda

Egyedül is egészségben




Talán megfigyelted már magadon, hogy ha lelkileg rosszul érzed magad, nincs energiád, életkedved, akkor ennek egészséged is kárát látja.

Semmikor nem kell jobban vigyáznod most az egészségedre, mint most, amikor  egyedül maradtál, de mindenesetre gyengébb, elesettebb vagy minden szempontból. Ilyenkor a vírusok is könnyebben megtalálnak, és semmire nincs most kevésbé szükséged, mint hogy még egy betegséggel is meg kelljen harcolnod.

Most gyászodban és egyedül is erősnek kell lenned, mivel elsősorban magadra számíthatsz abban a küzdelemben, melyet azért vívsz, hogy testi és lelki egészséged helyreálljon.

Támogasd meg kicsit immunrendszeredet ,vegyél magadhoz sok vitamint, gyümölcsöt, zöldséget, rengeteg citromot, egyél egészségesen, bár néha „beugorhat” egy kis nasi, csoki, süti,egyebek,mert az is fontos, hogy most igyekezz jól érezni magad.
Próbáld meg összeírni, miket szeretsz, miket kell feltétlenül beszerezned ahhoz, hogy az egészségedet is  támogasd, és lehetőleg kedvedre valókat egyél.

Talán ide tartozik még, hogy vannak olyan természetes ételek és növények, melyek kicsit jobb kedvre hangolnak, erőt , energiát adnak:

Lássuk, mik a legfontosabbak, persze a teljesség igénye nélkül:
·        banán  - energiát ad és nyugtat, rengeteg tápanyag van benne. Ha mást nem is tudsz enni, legalább banánt egyél.
·        különféle halak – Az omega-3 zsírsavaknak köszönhetően , ami nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez
·        dió -  idegerősítő, szívvédő, kedély - javító hatású
·        lenmag  - remek szíverősítő, vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag
·        avokádó – valóságos energiabomba a szervezetnek !
·        C- vitaminok ( kiwi, csipkebogyó, burgonya, paprika, feketeribizli, eper, savanyú káposzta, citrusok …)
·        Fekete csokoládé ( abban nem teng túl a cukor)
·        Zöld, leveles zöldségek ( saláta, brokkoli, kelbimbó, kelkáposzta, káposzta)

A sok egészségtelen chips, gyári sütik, tartósítószerrel készült édességek és látszólagos műfinomságok valójában nagyon sokat ártanak. Depresszióssá és kedvetlenné tesznek, semmi energiát nem adnak, annál inkább elvesznek.

Tehát jó, ha a magad érdekében megpróbálod ezeket a minimálisra csökkenteni és egy idő után már érezni fogod, hogy kicsit "könnyebb" lettél, légiesebb, energia-dúsabb...

......Egy rendhagyó, lélekmelengető segítő könyv, melyet személyes tapasztalataimat felhasználva  Neked írtam, ha te is gyászolod  szerettedet, és ha úgy érzed, kell a segítség a talpraálláshoz:


      Megrendelheted   E-könyv formájában  

1 200,-Ft-ért ,itt: 







         






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése