2013. április 14., vasárnap

Gondolkodj okosan !



Hidd el, hogy a világ összes bölcs tanácsa is lepereg rólad, és nem fog tartós változást hozni az életedbe, hacsak egy dolgot nem vagy hajlandó megtenni: DOLGOZNI A GONDOLATAIDON.

Ez a legeslegfontosabb., és nem csak most, amikor magad alatt vagy, amikor gyászolod elveszített párodat, és egyedül maradtál, hanem életed minden egyes szakaszában, minden nap minden órájában, és annak minden percében.

Ez a továbbhaladásod "aranykulcsa", ha úgy tetszik, enélkül csak egy rozsdás, kopott vaskulcsot tartasz a kezedben, amit hiába próbálsz beleszuszakolni egy fényűző kastély zárjába. Nem megy, hiszen azt a zárt csak az a bizonyos aranykulcs fogja neked kinyitni.
A megoldás tehát az, hogy ezt az aranykulcsot szerezd meg, és tartsd mindig magadnál!

A gondolataid jelentik ezt a hatalmas gazdagságot számodra, így ezen kell dolgoznod.
Biztos sokat olvastál és hallottál már a pozitív gondolkodásról, talán túl sokat is, és az is lehet, hogy már tele van vele a zsákod.
Ha így van, akkor ez valószínűleg azért van, mert ennek a pozitív gondolkodásnak a "technikáját" sokat félreértelmezik, vagy még inkább félremagyarázzák.

Ugyanis nem az a lényeg, hogy mindig , minden helyzetben pozitívan igyekezzünk gondolkodni , hiszen ha erőlködni kell, az már rég nem jó.
És ha hirtelen rád tör egy váratlan , megrázó, katasztrofális esemény, mint például elveszítetted  a párodat, szerelmedet, amitől lelkileg összeomlasz, hát úgysem fogsz tudni pozitívan állni a dologhoz.... nem igaz?  És nem is kell, mert ez ez csak elfojtása lenne a valódi érzelmeidnek.
Nem. A pozitív gondolkodás leglényegesebb tartalma az, hogy NE RAGADJ LE A PROBLÉMÁDNÁL.


Tehát repülj át gyorsan azon a bizonyos negatív hullámvölgyön, lásd,éld át, vedd észre, hogy mit takar, de azonnal repülj tovább!  Ha bennragadsz, mint egy sáros pocsolyában, és ott toporogsz benne, esélyed sincs kijutni a szárazra.

A pozitív gondolkodás abban nyilvánul meg, hogy képes vagy a saját szellemi beidegződéseiden túllépni., és nem azt tenni, amit sajnos a legtöbb ember:  rágódni a problémán, csócsálni azt, megforgatni, ízlelgetni, és közben azt remélni, hogy majd elmúlik. Nem, nem múlik el, csakis akkor, ha teszel érte! Ez munka, sőt harc.


De megéri a fáradságot, mert ezáltal túljutsz a saját magad által , szokások és beidegeződések falaiból épített börtönön.
Hogyan ?
Itt elolvashatod!  http://egyedulmaradtam.blogspot.hu/2013/04/hogyan-gondolkodj-valoban-pozitivan.html







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése