2013. április 2., kedd

A lelki béke stádiumai





Ha gyászban vagy, elveszítetted szerettedet, és most éppen szenvedsz, hibáztatsz, vádolsz és kétségbeesel, talán a lelki béke csak egy megfoghatatlan, távoli álomképnek tűnik számodra. Pedig e nélkül nincs  sajnos továbblépés.

A lelki béke viszont olyan dolog, ami többnyire nem csak úgy magától jön, hanem igenis tenned kell érte, elszántsággal és kitartással. Viszont az talán jó hír, hogy ha megszerezted, megőrzése már könnyebb feladat, mivel amiért megdolgoztál, azt képes vagy bármikor előhozni magadból akkor is, ha újabb gyötrő képek, és gondok igyekeznek megszerzett békédet kiszorítani, elfoglalni.

No de hogyan is szerezd meg ezt a lelki békét ?

Először is szeretném azt elmondani, hogy enélkül egyszerűen semmi nincs, semmi nem működik. Nem csak a gyászodban történő továbblépésre gondolok most, hanem egész életedre. Ezért érdemes időt szánni rá, és tényleg dolgozni rajta.
Most leírok egy nagyon egyszerű , hatásos, napi lelki béke gyakorlatot, amivel , ha éppen nagyon lehangoltnak, feszültnek, félelemmel és aggodalommal telítettnek érzed magad, gyorsan segíthetsz magadon.
Olyan ez, mint egy gyors lelki tűzoltás.  Én szinte naponta alkalmazom, nem kell hozzá több, mint 5-10 perc, és csodálatosan megnyugtat.

Keress egy helyet, ahol egyedül vagy, és nem is fog senki zavarni legalább 5 percig
Most vagy hunyd le a szemed, vagy nézz a távolba merengve,semmi meghatározottra. Ilyen nézésre szokták azt mondani, hogy "bambán néz". Most tehát nézz bambán és lazítsd el testedet, lélegezz figyelemmel és nyugodtan.

Vegyél nagy lélegzetet, és közben képzeld el, hogy csodás aranyfény áramlik be a szívcsakrádba. Ez az aranyfény most eltölti egész lényedet! Érezd át, ne csak gondold!

Mondd a következőket gondolatban, vagy ha tudod, hangosan:

"Isten ( a Kozmikus erő, a Teremtő)  fénye most betölti szívemet, nem is létezik más, csak Ő. Érzem lényemben a belőle áradó szeretetet, békességet, harmóniát, nyugalmat. Hiszem és tudom, hogy lelkembe béke költözött,  szívemben nincs más érzés, csak szeretet. Életemben állandóan jelen van a belső ragyogás, mely békében, harmóniában, elfogadásban és szeretetben nyilvánul meg . Köszönöm, Istenem!"

Ezt az imát háromszor mondd el reggel, és háromszor este.
Természetesen a szöveget szabadon változtathatod. Ez az én imám, de számomra olyan nagy lelki megnyugvást hoz a mai napig, hogy most leírtam neked.

Kívánom neked, hogy  a lelki béke téged is megtaláljon!


Egy rendhagyó, lélekmelengető segítő könyv, melyet személyes tapasztalataimat felhasználva  Neked írtam, ha te is gyászolod  szerettedet, 
és ha úgy érzed, kell a segítség a talpraálláshoz:


      Megrendelheted   E-könyv formájában  

1 200,-Ft-ért ,itt: 















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése