2013. április 21., vasárnap

Figyeld a lelkedet



Belső lelkivilágunk folyamatosan változik. 
Változik egy kellemes vagy negatív esemény megtapasztalása által, egy jóbarát megjegyzése által, egy cinkos félmosolytól vagy egy odavetett figyelmetlen szótól.
Soha nem csillapodik a "változásszomja," - mivel a lélek csakis így tud fejlődni. Ezt a változást inkább gerjeszteni , előlendíteni kell, mivel minél többfajta impulzus éri, annál edzettebb lesz, és annál fejlettebb lelket eredményez.
S végül is ez a cél, mivel a tartós boldogság csak erős lélekkel képzelhető el.

Most, hogy egyedül maradtál, és még gyászolsz, nyilvánvaló, hogy többet gondolkodsz a dolgokon, van időd saját magadba belemélyedni, amit egy párkapcsolatban nem mindig tud megtenni az ember, hiszen akkor szinte teljes figyelmét a másik köti le.Tudom, mert én is ugyanezt tapasztaltam, bár azért fontosnak tartottam, hogy legyen egy kis "zugom", ahová visszavonulhatok, és ahol magam lehetek. Sokszor ez adott erőt egy továbblépéshez, vagy egy újabb feladat megtételéhez.

Semmi nem fontosabb most annál, hogy megfigyeld  a saját lelkedet, és kicsit belemerülj ebbe a végtelen csodába, ami te vagy! Igen, hidd csak el! A saját lelked régen elraktározta már az aranykészletét, ott van, ott lapul, hívd elő! Hívd elő szép, segítő gondolatokkal,  szeretettel, hittel és becsületes magatartással,  mert csakis így fog téged szolgálni!
A lelked nagyon szereti, ha foglalkozol vele, de azt nem, ha elhanyagolod, ha nem veszel tudomást apró rezzenéseiről, jelzéseiről, ami pedig mind mind érted van.


Merülj le,és csak figyelj, nem is kell mást tenned ! Figyeld az utcán, figyeld a boltban, a munkahelyeden, otthon, és vendégségben is. Soha ne feledkezz meg róla. Előbb-utóbb rá fogsz jönni, ha eddig még nem történt meg, hogy ki és mi vagy te ? Ez az időszak most arra szolgál, hogy "kitanuld" saját magadat, meglásd a fehér és fekete szüntelen váltakozását, ami az élet körforgását adja. Amiben valójában élsz.
Tehát: most csak figyelj.  Ne sajnáld erre az idődet
Ez az első lépés, the first step, ahogy az angol mondaná...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése