2013. április 18., csütörtök

Egyedül is legyen tartásod!



Amikor egyedül búslakodsz, depresszióba esel, átadod magadat a rossz hangulatodnak, arcod beesett, szemed élettelen, lélegzésed összeszedetlen, testtartásod jó esetben is lomha, nos, ilyenkor csak még jobban rontasz a helyzeteden.

Miért ? Azért ,mert bármily furcsán hangzik, testtartásodnak nagyon sok köze van lelkiállapotodhoz, hangulatodhoz, és ahhoz, amit éppen érzel. 

Figyeld csak meg és tégy egy próbát:  Állj a tükör elé és vágj nagyon szerencsétlen képet. Adj bele mindent.  E mellé még ejtsd le a vállad, húzd be a nyakad.  Most nézd meg magad, mit látsz, és főleg mit érzel ? Biztos, hogy nem egy kiegyensúlyozott, bátor ember benyomását kelted.

Most lássuk, hogy milyen érzés lesz kihúzni magad? Tartásod egyenes, fejed kissé megemelkedik, vállak gyengén hátra. Kicsit mosolyogj. Ugye más képet látsz ? Mintha nem is te lennél, és ezt mások is ugyanúgy látják.
Itt persze most nem igazán az számít, hogy mások mit gondolnak rólad, de az igenis fontos, hogy te legbelül és jelenleg egyedül  hogyan éled meg saját magadat.

Tehát ha előbbre akarsz jutni a lépcső fokán, ha komolyan gondolod a talpra állást és a továbblépést gyászodból, bánatodból a lelki béke felé, akkor nagyon fontos, hogy ennek külsőleg is add valami jelét.
Ugyanis a külső tartás belső tartást is eredményez. 

Ha kihúzod magad és mosolyogsz, máris képtelen vagy olyan igazából szerencsétlennek érezni magad, hiszen a tükör már egy más képet mutat rólad! Ezt a képet őrizd meg a lelkedben, ezt vetítsd lelki szemeid elé, ha mész a utcán, ha beszélsz valakivel, de akkor is, ha egyedül vagy.
Legyen ez a tartás spontán sajátod, s ha minél gyakrabban így teszel, észre fogod venni a pozitív változást magadban. Lehet, hogy bánatod  ettől még nem fog csökkenni, de nyitottabb leszel a megoldásokra, jobban észreveszed a segítséget életedben, és az életedben felbukkanó eseményekben.

Egy rendhagyó, lélekmelengető segítő könyv, melyet személyes tapasztalataimat felhasználva  Neked írtam, ha te is gyászolod  szerettedet, és ha úgy érzed, kell a segítség a talpraálláshoz:


      Megrendelheted   E-könyv formájában  

1 200,-Ft-ért ,itt: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése